Sun Safe

Een Sun Safe kluis is zowel brandwerend als inbraakwerend. Er kan echter wel een onderscheid gemaakt worden tussen de verschillende Sun Safe modellen, waarbij er uit drie categorieën kluizen van De Raat een keuze kan worden gemaakt, zoals de Sun Safe Electronic, Sun Safe SB en Sun Safe Plus. U kunt bij een kluis kopen via Allesveilig.nl een keuze maken op basis van het doel van de aanschaf van de kluis. Wordt de kluis bijvoorbeeld uitsluitend aangeschaft om documenten in op te bergen of worden er ook waardevolle voorwerpen in bewaard?. De kluizen in de verschillende categorieën kennen elk andere normen voor brandwerendheid in inbraakwering net als dat de indicatie waardekking lager of hoger kan zijn.

Sun Safe Plus

De Sun Safe Plus kluizen bieden bescherming tegen inbraak en brand en beschikken standaard over een cilindersleutelslot met twee sleutels. De kluis beschikt daarnaast over een elektronisch cijferslot die vrij in te stellen is. De Sun Safe Plus is bij uitstek geschikt om documenten in te bewaren en kent een indicatie waardeberging van € 1.000. In deze categorie zijn er uiteenlopende modellen leverbaar, die onder meer in gewicht en inhoud variëren. Met betrekking tot de kluis verankeren is er sprake van een standaard voorbereiding voor verankering in de vloer.

Sun Safe Elect

De kluizen in de categorie Sun Safe Elect zijn eveneens geschikt om documenten in op te bergen en bieden zowel bescherming tegen inbraak als tegen brand. De deur is voorzien van een vrij instelbaar elektronisch cijferslot en de indicatie waardeberging bedraagt 1.000 euro. De kluis is geschikt voor vloerverankering waarvoor een standaard voorbereiding is getroffen.