Soorten kluis

Op Kluis.net treft u uitgebreide informatie over alle kluis soorten.De meest bekende kluizen zijn wel de privékluizen, waarin waardevolle goederen worden opgeborgen en tegen brand en inbraak bestendig zijn. Er zijn echter ook tal van andere soorten kluizen beschikbaar, zoals een speciale wapenkluis of pistolenkluis om wapens op een veilige manier op te bergen en te voorkomen dat deze tijdens een inbraak meegenomen kunnen worden. Op het gebied van soorten kluizen kan er een verder onderscheid gemaakt worden met betrekking tot de locatie waar de kluis wordt geplaatst. Zo zijn er vloerkluizen, maar ook muurkluizen en inbouwkluizen beschikbaar voor particulieren en bedrijven.

Keuze uit soorten kluizen

Per type kluis zijn er weer diverse modellen beschikbaar, zodat het totaal aantal soorten kluizen groot is. Bij een privékluis zijn er bijvoorbeeld kluizen beschikbaar van verschillende merken en van uiteenlopende formaten. Bovendien kunnen privékluizen net als andere soorten kluizen weer over specifieke eigenschappen beschikken, zoals het slot en het gewicht. Bij het maken van een keuze uit de verschillende soorten kluizen is het belangrijk om eerst het gewenste type kluis te bepalen, zoals een privékluis, wapenkluis, vloerkluis of muurkluis. Op basis van deze keuze kunnen vervolgens de soorten kluizen binnen de betreffende categorieën met elkaar vergeleken worden.

Bescherming soorten kluizen

De verschillende soorten kluizen kunnen ook onverdeeld worden in de bescherming die een kluis te bieden heeft. Er zijn namelijk kluizen die bescherming bieden tegen diefstal van waardevolle documenten en goederen. Dat worden inbraakwerende kluizen genoemd. Daarnaast zijn er diverse brandwerende kluizen beschikbaar die bijvoorbeeld bescherming voor datadragers als er brand uitbreekt. De derde categorie van soorten kluizen is een combinatie van een brand- en inbraakwerende kluis. Bij het kopen van een bepaald type kluis kan dus ook weer rekening worden gehouden met het soort bescherming, dat gewenst is.

Indicatiewaardeberging

Aan kluizen kan een zogenoemde indicatiewaardeberging worden toegekend, zoals bij inbraakwerende kluizen het geval is. De indicatiewaardeberging is belangrijk omdat het bedrag van deze indicatie bepaalt wat de maximale waarde van de op te bergen goederen of contant geld is. Bij een hoge indicatiewaardeberging is er sprake van een kluis met een uitstekende inbraakwerendheid. Het kan van belang zijn om voor de aanschaf van een kluis contact op te nemen met de verzekeringsmaatschappij over de indicatiewaardeberging. Overigens wordt de indicatiewaardeberging vastgesteld door de onafhankelijke Stichting Kwaliteitsbeoordeling Brandkasten. De indicatiewaardeberging wordt over het algemeen door de verzekeraars als richtlijn gebruikt. Meer informatie over de waardeberging van kluizen treft u aan op Allesveilig.nl.