Bescherm uw kostbaarheden

Kostbaarheden is een breed begrip en kan onder meer betrekking hebben op geld, sieraden, verzamelingen, datadragers met belangrijke informatie en documenten. Het is belangrijk om deze kostbaarheden te beschermen. Er kunnen zich namelijk allerlei externe factoren aandienen die de kostbaarheden kunnen beschadigen of laten verdwijnen. Denk maar eens aan brand in huis of een inbreker die het op waardevolle goederen heeft voorzien en daarvoor uw woning heeft uitgekozen. Het verstoppen van kostbaarheden is voor een inbreker een uitdaging, maar de kans is groot dat de waardevolle spullen wel gevonden worden. Als er brand uitbreekt, kunnen er veel zaken verloren gaan en is extreme hitte zelfs voldoende om datadragers te beschadigen.

Bescherm uw kostbaarheden in een kluis

Een optimale beveiliging van kostbaarheden kan gerealiseerd worden door een kluis aan te schaffen, waar geld, documenten of sieraden in kunnen worden opgeborgen. Er zijn allerlei soorten kluizen beschikbaar, zodat de keuze voor een kluis kan worden afgestemd op de waardevolle spullen die beschermd moeten worden tegen externe factoren als brand of inbraak. Brandwerend en inbraakwerende kluizen worden tegenwoordig niet alleen maar meer door bedrijven of door mensen met een groot vermogen aangeschaft. Er zijn ook steeds meer particulieren die gewoon hun waardevolle zaken willen beschermen en daarvoor een passende kluis kopen.

Bescherming van de kluisinhoud

Bij de keuze voor een kluis is het belangrijk om uit te gaan van de inhoud die beschermd dient te worden en van de externe factoren die uitgesloten moeten worden om schade te veroorzaken. Er kan in dat opzicht een keuze worden gemaakt voor een inbraakwerende kluis, een brandwerende kluis of een combinatiekluis, die zowel bescherming biedt tegen inbraak als tegen brand. Daarbij is het verder belangrijk om met de indicatie waardeberging en met de brandwerende indicatie rekening te houden bij het kopen van een kluis. De verzekeraar kan mogelijk bepaalde eisen stellen met betrekking tot de normen van de kluis. Uiteraard is het ook verstandig om met de opbergruimte in de kluis rekening te houden, zodat deze niet te klein, maar ook niet te groot wordt aangeschaft. In elk geval is de aanschaf van een kluis een verstandige keuze om kostbaarheden te beschermen.